2024. május 17. - Paszkál

Soltész: fontos a családi adózás és az anyák részmunkaidős foglalkoztatása

Bízik a családi adózás jövő évi bevezethetőségében az Országgyűlés szociális bizottságának kereszténydemokrata alelnöke. .
2010. április 29. csütörtök 11:31 - HírExtra
Soltész Miklós a családok átmeneti otthonainak képviselői előtt közölte: bízik abban, hogy jövőre bevezethető lesz a családi adózás. Hozzátette: ennek az új adózási formának az az üzenete, hogy a gyermek vállalása nem egyenlő a szegénység vállalásával.

A kereszténydemokrata politikus sürgető feladatnak nevezte a kilakoltatások felfüggesztését, a kényszerértékesítések visszaszorítását, a rezsiköltségek csökkentését.

Soltész Miklós hangsúlyos feladatként említette az anyák részmunkaidős foglalkoztatásának segítését. A tervek között szerepel a szociális bérlakás-építési program elindítása is.

A következő időszak fontos kormányzati feladata lesz az oktatáson belül a családi életre nevelés kereteinek megteremtése. Ezt nem külön tantárgy lesz, de az fontos, hogy ne csupán szexuális felvilágosítást tartsanak az osztályfőnöki órákon - mondta a KDNP-s politikus.

Változások lesznek az adományok áfa-kötelezettségével összefüggésben is, mert nem lehet akadályokat gördíteni azok elé, akik jó szándékkal akarnak adományozni - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását