2024. május 18. - Erik, Alexandra

OCÖ: egyeztetés után mennek az új kormány színe elé

Szakmai egyeztetésre hívja az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a roma érdekképviseletben szerepet játszó roma civil szervezetek vezetőit és tagjait, hogy megvitassák, majd társadalmi vitára bocsássák a következő kormány asztalára szánt programjavaslatukat.
2010. május 5. szerda 20:31 - HírExtra
Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a cigányság elmúlt 20 évének nyomorát eltemető szakmai programjavaslattal segítené a következő kormány munkáját, és amint megválasztja az Országgyűlés az új kormányfőt, az erre vonatkozó koncepciójukat átadják a miniszterelnöknek.

A roma grémium elnöke és szakértői által kidolgozott 76 oldalas programjavaslat a kisebbségi népcsoport fogalakoztatási, lakhatási, oktatási és egészségi helyzetének, valamint a közbiztonságnak javítását szorgalmazza.

Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője az MTI-nek szerdán elmondta: a hétvégén kétnapos szakmai konzultáción egyeztetik a kormánynak szánt javaslatokat, majd ezt követően a Lungo Drom tagjaival vitatják meg a cigányság nemzeti felemelkedését segítő javaslataikat.

A konzultációk során meghatározzák az OCÖ és intézményei előtt álló feladatokat is - tette hozzá a szóvivő.

Az OCÖ vezetősége társadalmi vitára szeretné bocsátani a kormánynak szánt programjukat, hogy elősegítsék a népcsoport valós integrációját, és élethelyzetének gyors javulását.

Ezzel a csomaggal megteremtődhet a társadalmi béke, amely elősegítheti minden állampolgár egyenlőségét, életszínvonalának és gazdasági helyzetének javulását - mondta ifj. Bogdán János.
"Szoros összefogást kell eszközölni, mert a cigánytelepen nincs bal- és jobboldali politika, ott az éhség és a nyomor az úr" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását