2024. május 19. - Ivó, Milán

Bírósághoz fordul a BKV saját bénasága miatt

Bírósághoz fordulhat a BKV, hogy visszaszerezze a bérek kétszeri utalása miatt keletkezett túlfizetést azoktól, akik esetleg megtagadnák az önkéntes visszafizetést - közölte a fővárosi közlekedési vállalat hétfőn az MTI-vel.
2010. május 10. hétfő 18:25 - HírExtra
A közlemény szerint feltehetően banki-informatikai hiba miatt körülbelül háromezer dolgozó kapott dupla áprilisi munkabért a BKV-nál. A hibát elhárították, és vizsgálatot rendeltek el - tették hozzá.

Mint a vállalat közölte: a dolgozók "banki átutalással és személyesen" visszafizethetik a túlfizetés összegét. A visszautalás költségét a cég állja, így nem érheti kár a BKV dolgozóit - fűzték hozzá a közleményben.

"Azon dolgozók esetében azonban, akik esetleg a hivatalos felszólítás után sem juttatnák vissza a túlfizetett bért, a vonatkozó törvényi előírások figyelembevételével járunk el a túlfizetett összeg visszaszerzése érdekében" - hangsúlyozták. Az MTI kérdésére a BKV azt közölte, hogy bírósághoz fordulnak, ha szükséges.

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban elmondta: csütörtökön kezdték el utalni a kifizetéseket két számítógépről. Ezek egyike azt jelezte, hogy a program dolgozik, a másik viszont azt, hogy nem történt utalás. Emiatt újra elindították az utalást, így kapott dupla bért háromezer dolgozó. A céget ezzel 446 millió forint kár érte.

Hozzátette: miután észlelték a dupla kifizetést, azonnal leállították az összes utalást, így kerülhették el, hogy minden munkavállaló dupla fizetést kapjon.

Bolla Tibor elmondása szerint jegyellenőr, menedzsmenti tag és járművezető is kapott dupla fizetést. Erről pénteken értesítették a dolgozókat, és közül többen már vissza is fizették a többletutalást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását