2024. május 18. - Erik, Alexandra

Útlezárások a Metallica miatt

A világ talán legsikeresebb metálzenekara péntek este ad koncertet Budapesten. Könnyen lehet, hogy az eseményből az autóstársadalom is fog érezni valamit, hiszen délután a környéken több utcát is lezárnak.
2010. május 14. péntek 09:54 - HírExtra
A San Fransisco-i banda egyenesen Belfastból jön Magyarországra a Death Magnetic turné soron következő állomására. A jegyek már napokkal a koncert előtt elfogytak, és a várható teltház miatt döntött úgy a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy forgalomkorlátozásokat vezet be.

– Május 14-én 17 órától éjfélig időszakosan lezárásra kerül a Budapest XIV., Dózsa György út, az Ifjúság útja és a Stefánia út által határolt terület az aznap este a Puskás Ferenc Stadionban tartandó Metallica koncert miatt – közölte a Borssal a BRFK Kommunikációs osztálya. A rendőrség kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A BKV segít



A 2010 május 14-én a Puskás Ferenc Stadionban megrendezésre kerülő pénteki Metallica-koncert szervezői nem keresték meg a BKV Zrt.-t a koncertet látogatók hazaszállításának biztosítása érdekében. Társaságunk - a lehetőségekhez képest - annak ellenére sűríteni fogja a rendezvény környéki járatait, hogy a koncert szervezői nem igényeltek többletszolgáltatást Társaságunktól.

A BKV Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy járatait az előírt menetrend szerint, az utazási igényekkel összhangban közlekedtesse. Társaságunknak azonban nem feladata, hogy valamennyi profitorientált, jelentős utasforgalom növekedést eredményező rendezvényt kiszolgáljon a szervező előzetes bejelentése és megrendelése nélkül, jóllehet, a BKV Zrt. elkötelezett a kultúra népszerűsítésében, ezért több jelentős kezdeményezéshez is csatlakozott.

Annak ellenére, hogy a koncert szervezői nem igényeltek többletszolgáltatást, társaságunk az utasforgalom érdekeire és biztonságára való tekintettel – a lehetőségekhez képest – sűríteni fogja a rendezvény környéki járatait. Utasainktól ezúton is elnézést kérünk, ha egyes járatainkon a megszokottól eltérő mértékű zsúfoltságot tapasztalnak. Kérjük a koncertre kilátogató közönséget, hogy utazásukat az általunk közöltek figyelembe vételével tervezzék meg.

A főváros vezetése a közeljövőben megvizsgálja annak a lehetőségét, milyen jogi megoldás útján érvényesíthető az, hogy hasonló rendezvények esetén – az utasok érdekében – a szervező kötelezettsége legyen a kapcsolódó közösségi közlekedési többletszolgáltatás előzetes biztosítása is.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását