2024. június 2. - Kármen, Anita

Bajnai válságkezelést ismerték el

Jean-Claude Juncker, az EU közös pénzét használó országok pénzügyminiszteri tanácsának (Eurogroup) elnöke, luxemburgi miniszterelnök telefonon gratulált Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnöknek a magyar válságkezelés eredményeihez - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.
2010. május 17. hétfő 15:10 - HírExtra
Jean-Claude Juncker méltatta a kormány által az elmúlt évben foganatosított stabilizációs intézkedéseket, amelyek eredményeként Magyarország növekedési potenciálja javult, nemzetközi megítélése pedig erősödött - áll a kormányszóvivő közleményében. A magyar és a luxemburgi miniszterelnök a szorosabb európai gazdasági koordináció és a szigorúbb ellenőrzések szükségességéről tárgyalt, hogy a görögországi krízishez hasonló eset ne fordulhasson elő - írja a szóvivő.

Szollár Domokos arról is beszámolt, hogy Bajnai Gordon telefonon búcsúzott Jerzy Buzek európai parlamenti elnöktől, megköszönve az emberi és kisebbségi jogok terén, így a szlovák nyelvtörvény ügyében tanúsított elvi kiállását. A két politikus egyetértett abban, hogy az Európai Parlament az európai integráció motorja, a hatékony közös fellépést erősíti a stratégiai kihívásokkal szemben.

A kormányszóvivő közleményében úgy fogalmazott: Jerzy Buzek szerint a válságkezelő kormány tevékenységének köszönhetően az elmúlt egy évben jelentős mértékben javult Magyarország gazdasági helyzete és nemzetközi megítélése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását