2024. május 19. - Ivó, Milán

Elérte a 2.000 milliárd forintot az APEH hátraléka

Az APEH hátralékállománya az elmúlt időszakban - a működő adózók hátralékának csökkenése mellett - számottevően emelkedett, és március végén elérte a 2.000 milliárd forintot, a behajthatatlanként nyilvántartott tartozásállomány meghaladja a 200 milliárdot - derül ki a hivatal állapotáról készült helyzetjelentésből.
2010. május 18. kedd 08:38 - HírExtra
A Pénzügyminisztérium átadás-átvételi dokumentumának mellékletét képező, az adóhatóság honlapján közzétett jelentés ismerteti: a teljes hátralékállományon belül jelentősen csökkent a végrehajtás alá vonható hátralékok aránya. A hátralék 70 százaléka nem működő gazdálkodóké, a működőknél kevesebb, mint 20, a magánszemélyeknél 10 százaléka van.

Felszámolás kezdeményezésére kizárólag a végrehajtás eredménytelensége esetén, illetve végrehajtható vagyon hiányában a hátralékok további halmozódásának megakadályozása miatt kerül sor. Az első negyedévben a felszámolással érintett ügyszám közel 50, az összeg 16 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

A bevételek növelése és a hátralékok növekedésének megelőzése érdekében tömegesen kerül sor végrehajtásokra. Az inkasszó a legeredményesebb végrehajtási mód, száma négy év alatt másfélszeresére, összege pedig két és félszeresére nőtt.

Mivel a magánszemélyek esetében nehézséget okoz, hogy bankszámla számaik az APEH nyilvántartásában nem szerepelnek, az APEH a banktitok iránti megkeresések elektronizálására vonatkozó megállapodás aláírását kezdeményezte az OTP Bankkal, s a közeljövőben más pénzintézetekkel is tervezi a megállapodást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását