2024. május 18. - Erik, Alexandra

KDNP: cél, hogy jó érzés legyen magyarként élni a világban

A kereszténydemokrata Simicskó István szerint a kettős állampolgárságról, illetve a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényjavaslat közös célja, hogy "jó érzés legyen magyarként élni a világban".
2010. május 21. péntek 14:11 - HírExtra
A KDNP-s politikus szerint óriási lelki teher van a magyarságon az elmúlt kilencven évben az el nem végzett munka, rendezetlen adósságok sora miatt.

Simicskó István a magyarság történetének talán legnagyobb tragédiájaként értékelte a trianoni békediktátumot. A trianoni döntőbírák nemcsak a magyarsággal szemben követtek el bűnt, a kegyetlen versailles-i ítéletek ugyanis egyenesen a több tízmillió ember halálát okozó II. világháborúhoz vezettek.

A politikus kiemelte: az ország előtt álló feladatokat csak úgy lehet tisztességesen elvégezni, ha megerősítik a nemzet lelkét. Éppen ezért tanúságot kell tenni arra, hogy a nemzet összetartozik - húzta alá Simicskó István.

Klebelsberg Kunót idézve megjegyezte, hogy háromféle hazafiság létezik: a szónokló, a kesergő és az alkotó. A Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényjavaslat elfogadásával most tehetünk az "önkéntes és önsorvasztó trianoni sorompók" lebontásáért - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását