2024. május 18. - Erik, Alexandra

Jótékonysági est a Pető Intézet javára

Jótékonysági Gálaestet rendeznek a Pető Intézet javára május 29-én a Budapesti Szépművészeti Múzeumban Budapesten.
2010. május 23. vasárnap 22:28 - HírExtra
Az est bevételét az intézetben foglalkoztatott mozgássérült felnőttek rehabilitációs csoportjában működő szakmai fejlesztő program támogatására, valamint körülményeinek és elhelyezésének javítására fordítják.

A jótékonysági eseményen beszédet mond Gerhard Schröder volt német kancellár, a műsorban fellép a többi között Kárász Eszter, Lakatos Krisztián és Veres Róbert előadóművész, a Száztagú Cigányzenekar junior tagozata és a Békés Megyei Jókai Színház művészei. Az intézet óvodásai néptáncot mutatnak be, a főiskola hallgatói népdalokat énekelnek - közölte Makk Ádám Balázs, a Pető Intézet kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A Pető Intézet központi idegrendszeri mozgássérültekkel foglalkozik a csecsemőszűréstől kezdve a korai fejlesztésen át az óvodás és általános iskolások korúakig, de a felnőttek rehabilitációja is kiemelkedően eredményes az intézményben.

Pető András az 1940-es években hozta létre a központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült személyek helyreállítását célzó konduktív pedagógiai rendszert, amelyet az általa vezetett intézet alkalmazott először. Követője és a rendszer továbbfejlesztője a főiskolai képzés vezetője, Hári Mária volt.

A konduktív nevelési rendszer lehetőséget ad a személyiség sokoldalú kibontakoztatására, ugyanakkor lehetővé teszi a társakkal, csoportban történő együttműködést, előkészít a valódi integrációra. Alapgondolata, hogy a központi idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépítésének lehetőségével, amely a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósítható - olvasható az intézmény honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását