2024. május 18. - Erik, Alexandra

Martonyi: a szlovénok nem sápítoznak

Szlovénia magyar belügynek tekinti a magyar állampolgársági törvény módosítását, s nem kíván ezzel az üggyel foglalkozni - jelentette ki Martonyi János kijelölt külügyminiszter, miután Ljubljanában kedden megbeszélést folytatott Borut Pahor kormányfővel és Samuel Zbogar külügyminiszterrel.
2010. május 26. szerda 07:25 - HírExtra
Az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában Martonyi János elmondta, hogy vendéglátóit tájékoztatta a magyar alkotmány és az állampolgársági törvény tervezett módosításáról. Hangsúlyozta, hogy a kizárólag Szlovákia által kifogásolt törvény nincs összefüggésben a nemzetbiztonsággal, hanem alapvetően emberi jogi kérdés.

Martonyi János a nap folyamán telefonon beszélt Knut Vollebaekkel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségügyi főbiztosával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2010. június 1. 20:37
Martonyi vagy tudatlan,vagy az embereket birkáknak nézi!
1.Szlovénia soha nem volt Nagy-Magyarország része,tehát a két országot történelmi sérelmek sem terhelik:az ott élő magyarok száma pedig nem éri el a 10 ezer főt...
2.Ausztriában és Ukrajnában nem létezik a kettős állampolgárság intézménye
3:Románia és Szerbia azért nem reagált,mert hasonló gyakorlatot folytatnak a Moldovában,illetve a volt Jugoszlávia tagállamaiban élőkkel,de ez nem jelenti azt,hogy később nem forrósodik fel a hangulat
3.Míg a felsorolt országok akár Jugoszlávia szövetségi köztársaságaiként,akár önállóan már Trianon előtt léteztek,addig Szlovákia fiatal állam,amely Csehszlovákiából vált ki és önállósult.Ezért érzékenyen reagál mindenfajta revizionizmusra és mindenért visszavág,ami az ottélő magyarokat sújtja!
Ostoba lépés volt a szlovákiai választások előtt a kettős állampolgárságról szóló törvény és a Trianon emléknap elfogadása!!!
liberal1
2010. május 26. 17:08
Na és akkor mi van, ha a szlovénok nagyon jól, barátságosan reagáltak, ahogyan ezt előre is lehetett látni?
Változtat ez azon, hogy Ficóék túszokként kezelik a félmillió magyarjukat? Bölcs dolog volt ez a hülye törvény akkor, amikor nem tudjuk megvédeni azt a félmillió magyart a felkorbácsolódó indulatoktól?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását