2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egy dekoratív médiaszemélyiség névnapja

Kiszel Tünde nagy napra ébredt a mai reggelen: ugyan az időjárás kifejezetten borongós, de ma van a nagy nap: névnapot ünnepel az egész család. De vajon milyen ajándéknak örülne Tündi? Kiderül.
2010. június 1. kedd 12:02 - HírExtra
Hogyan ünnepled a neved napját kedves Tünde?

Remekül! Éppen Donatellácskával vagyok a zeneiskolában, ahol év végi koncertje volt. Az osztályából nem minden gyerek szerepelt az előadáson csak azok, akik tanulnak valamilyen hangszeren játszani, mondjuk hegedűn vagy éppen zongorán.

Donatella milyen hangszeren játszik?

Zongorázni tanul, és korához képest nagyon tehetséges. Egy Bartók részletet adott elő a Mikrokozmoszból, egy német táncot, valamint különféle keringőket. Nyilván elfogult vagyok, de nagyon jó volt, nagyon tehetséges kislány Donatella. Persze ezen kívül táncol is, balettezni tanul. A zongoravizsgája is ma lesz, most éppen a helyszínére tartunk, utána este megünnepeljük a névnapomat.

Zenésznek szánod Donatellát?

Az az igazság, hogy még nem tudom. Az biztos, hogy nagyon ügyes, de még kicsi, csak harmadik osztályos. Verseket is szépen ad elő, még bármi lehet belőle.

Említetted, hogy este névnapot ünnepeltek: hogyan kell ezt elképzelni?

Nagyon jól! Barátaim és Károly, a párom felköszöntenek, biztosan kapok virágot, de semmi konkrétabbat nem tudok még, mivel meglepetésnek szánják a dolgot. Ha megtudnám, elveszne a meglepetés lényege. Azt viszont már tudom, hogy reggel óta kapom a smsben a felköszöntéseket. A számítógépet ma még nem kapcsoltam be, de biztos vagyok benne, hogy e-mailben is rengeteg üzenetet kaptam a névnapom miatt. Ez egy szép nap, főként hogy ez a nyár legelső napja, attól függetlenül, hogy nagyon csúnya, borongós időnk van.

Celebvilágból mely barátaid köszöntöttek fel?

Névnapról, bővebben
A névnapok ünneplése számos nép körében elterjedt. A magyarok hagyományosan felköszöntik a családtagjaikat, munkatársaikat, ismerőseiket névnapjukon, bár a névnap általában kevésbé fontos mint a születésnap. A családtagok, barátok gyakran meg is ajándékozzák egymást a névnapjukon, a nőket általában virággal. A magyarokon kívül megünneplik a névnapokat például a csehek, lengyelek, oroszok, románok, szlovákok, valamint a skandináv és a balti országok lakói. Egyes országokban a névnap ugyanolyan fontos ünnep, mint a születésnap (pl. Lengyelországban). Nem ünnepelnek névnapot viszont például az angolszász országokban, Franciaországban, Hollandiában vagy Németországban.
Sokan vannak. Sebeök János nagyon jó barátom, Bálint Ancsi is felköszöntött, Növényi Norbi is írt nekem egy köszöntő smst. De még korán van, biztos vagyok benne, hogy bővülni fog a nap folyamán a lista. Újságírók is felköszöntöttek, illetve a fodrászom és a kozmetikusom is elküldte nekem a jókívánságait.

Milyen ajándéknak örülnél a leginkább?

Nálam a szeretet a legnagyobb érték, illetve a jóság és az egészség. De amúgy minden ajándéknak örülök. Drága édesanyámat és édesapámat, keresztanyámat is elvesztettem, nekik nagyon-nagyon örülnék, ha köztünk lennének.

Ha kiválaszthatnál egy csakis tárgyi ajándékot, akkor mire esne a választásod?


Donatella minden évben rajzolt, idén is biztosan fog: az ő rajzainak örülnék a legjobban, valamint annak, ha leírja azt a mondatot, aminek minden anya a legjobban örül a világon: szeretlek édesanyám! Ennél nincsen szebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását