2024. május 19. - Ivó, Milán

Támogatás BRFK-s térfigyelőrendszerre

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön úgy döntött, hogy a fővárosi aluljárók térfigyelő rendszerének működtetése érdekében 72 millió forintot biztosít a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK). Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester javaslatát 50 képviselő támogatta.
2010. június 3. csütörtök 21:40 - HírExtra
A javaslat az aluljárók "átfogó állapotjavítási programjához" kapcsolódik, amelynek része a térfigyelő rendszer tavaly megkezdett kiépítése és üzemeltetése. Az FKF Zrt. korábban közbeszerzési eljárást folytatott le a fővárosi aluljárók 372 kamerával történő felszerelésére; a rendszer kiépítése ezt követően már tavaly megkezdődött.

A közgyűlési dokumentum szerint összesen 31 kamerát helyeznek ki a forgalmasabb budapesti aluljárókba ez év augusztusának végéig. A felvételeket a BRFK VIII. kerületi, Mosonyi utcai épületében rögzítik, illetve kezelik, s a kamerák képeit két további rendőrségi intézményben is figyelemmel kísérik. A kamerázás bruttó beruházási költsége a két évre több mint 748 millió forint.

Az előterjesztés kitér arra: az elmúlt tíz év tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a térfigyelő rendszerek működési körzetében jelentősen csökkent a szabálysértések és a bűncselekmények száma, s egyre több bűnözőt tudnak "tetten érni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását