2024. május 19. - Ivó, Milán

Az árvízi helyzet nem befolyásolja a Hegyalja kezdési idejét

Várhatóan több ezer köbméter vizet kell majd leszivattyúzni a kelet-magyarországi régió legnagyobb zenei rendezvényének, a Hegyalja Fesztiválnak otthont adó rakamazi üdülőterületről, a július közepére meghirdetett fesztivált azonban nem halasztják el.
2010. június 8. kedd 18:27 - HírExtra
Az elmúlt hetek csapadékos időjárása a Tisza vízszintjét is megemelte, így a víz teljesen elöntötte a folyó rakamazi partján lévő kempinget, és a rendezvény helyszínéül szolgáló, önkormányzati tulajdonban álló területet. Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere szerint fesztivál mindenképpen lesz, a vízzel borított területet pedig - amint lehet - szivattyúzással mentesítik a víztől.

Ehhez azonban meg kell várni a Tisza tetőzését, s ezután kezdődhet el gőzerővel a terület előkészítése - mondta a helyhatósági vezető kedden az MTI-nek. A polgármester közlése szerint a múlt héten tartották meg a szervezőkkel közösen a helyszín bejárását, s úgy vélik, hogy az apadás kezdetétől már indulhatnak a munkálatok, így vélhetően nem lesz akadálya a július 14-i kapunyitásnak.

Farkas Ernő ugyanakkor elmondta, hogy több alternatívát is kidolgoztak arra az esetre, ha nem várt körülmény merülne fel, részleteket azonban nem árult el.

A szervezők számára nem szokatlan a helyzet, mivel minden évben el kell szivattyúzni a vizet a fesztiválterületről; a különbség idén annyi, hogy a megszokottnál nagyobb vízmennyiséget kell majd a Tiszába visszaemelni.

"Minden eszközünk megvan ahhoz, hogy a fesztiválterület júliusban beépíthető legyen, és a Hegyalja a szokott helyén és idejében elkezdődjön" - közölte Dankó Bence, a fesztivál kommunikációért felelős cég munkatársa az MTI kérdésére. Mint mondta, nem tervezik a tizenegyedik éve állandó helyszín módosítását, és várhatóan nem is lesz erre szükség.

A július 14. és 18. között a festői szépségű tokaji-rakamazi Tisza-parton megrendezendő zenei fesztiválra tavaly mintegy 71 ezren voltak kíváncsiak. Dankó Bence elmondta, hogy idén tíz színpadon csaknem kétszáz zenekar lép fel az ország minden tájáról, illetve a környező országokból érkező fesztiválozók előtt: elsőként lesz a Hegy' vendége a walesi Funeral for a Friend, fellép az extrém metál úttörője, a svéd Meshuggah, és koncertet ad az amerikai Texas in July is.

A fesztiválon a Groove Armada, Goldie, az Epica, a Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, Krafty Kuts, a Disco Ensemble és az Illdisposed is szerepel. A hazai előadók közül többek közt a Tátrai Band, az Ektomorf, a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Tankcsapda, a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag, Ákos és a Bëlga hozza majd lázba a bulizni vágyókat.

A fesztivál területétől mindössze negyedóra gyaloglásra lévő tokaji Paulay Ede Színház Szalóki Ági estjével várja a közönséget, de napközben is érdemes betérni, hiszen rockrelikviák - többek között a Metallica egyik gitárja - és tizenegy darab, két méter magas, festett gitárszobor várja a borospincék felfedezésében elfáradt fiatalokat. A fesztivál Tisza-parti területén új csónakház, vezetett és kötetlen kenutúrák, illetve strand várja majd a fesztiválozókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását