2024. május 17. - Paszkál

Árvíz: a rendőri erőket kivonják a védekezésből

Kivonják a rendőri erőket a Borsod megyei árvízi védekezésből, de a más megyei kapitányságokról átvezényeltek közül több százan az árvíz sújtotta településeken maradnak közrendvédelmi feladatok ellátására - tájékoztatta az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője szerdán az MTI-t.
2010. június 9. szerda 16:15 - HírExtra
Dobson Tibor közlése szerint a Sajó, a Hernád és a Bódva menti településeken a tűzoltók, a katonák és a vízügyi szakemberek, valamint a lakosság és az önkéntesek tovább dolgoznak a gátak mellett, és segítenek a károk felszámolásában.

A szóvivő azt mondta: a folyók apadásával több településen már szivattyúzzák a vizet az árkokból és a pincékből, ezután fertőtlenítenek, majd felmérik az épületek állapotát. A kárfelmérés csak ezek után kezdődhet meg, de hogy kikor, arra még nem tudott választ adni.

Közlése szerint kisebb konfliktusok alakultak ki a szivattyúzást végző tűzoltók és a lakosok között, mert a helyiek azt sérelmezték, hogy először nem a lakások alatti pincékből, hanem az árkokból szivattyúznak. Mint a szóvivő elmondta, ha nem így járnának el, akkor nem lenne hová vezetni a vizet.
Bakondi György, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos korábban azt mondta, a rendőri állomány húsz százalékát vetették be az árvízi védekezésre.

Kedd este nyolc órától elsőként a pénzügyőrség erőit vonták ki a védekezésből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását