2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Árvíz: keddre vagy szerdára várják

Keddre vagy szerdára várják a Hármas-Körös tetőzését Szarvasnál - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.
2010. június 13. vasárnap 12:30 - HírExtra
A tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában a folyó vízszintje Szarvasnál négy centimétert emelkedett, és elérte a 730 centimétert. A Tisza visszaduzzasztó hatása miatt a vízoszlop magassága várhatóan tovább fog emelkedni és a tetőzési szintje megközelíti a 740-745 centimétert. A város térségében a legmagasabb készültséget nyolc méteres vízállásnál kellene elrendelni.

Az igazgatóság 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból már csak 22 kilométeren van érvényben másodfokú, 98 kilométeren pedig elsőfokú készültség. Másodfokon a Hármas-Körösön Szarvasnál, elsőfokon pedig a folyó alsóbb szakaszán Gyomaendrődnél, és a Hortobágy-Berettyón védekeznek.
Békés megyében a belvízzel elöntött területek nagysága 850 hektárral 7.750 hektárra csökkent, amelyből 3.430 hektár a vetés.

Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából továbbra is egyben harmadfokon, ha területen másodfokon, míg egyben a legalacsonyabb szinten védekeznek. A 11 szivattyútelep egy nap alatt kétmillió köbméter vizet emelt át a főbefogadó folyókba és csatornákba.
Az önkormányzatok védekezésében nem történt változás szombathoz képest. Kétsoprony község külterületén másodfokon, Kondoroson, Körösladányban és Szarvason elsőfokon védekeznek az elöntések ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását