2024. május 19. - Ivó, Milán

A Malév renbdetételét ígérik

Márton Attila szerint a magyar légiközlekedésben a legfontosabb feladat jelenleg a Malév "átvilágítása", de szükséges egy új légügyi stratégia kidolgozása is - mondta az MTI-nek a fideszes képviselő, akit Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kedden nevezett ki a légiközlekedés fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá.
2010. június 22. kedd 19:52 - HírExtra
Márton Attila - aki az Országgyűlés gazdasági és költségvetési bizottságának is tagja - megbízatása 2010. június 18-tól 2010. december 18-ig szól. A miniszteri biztos tevékenységét díjazás nélkül látja el, tevékenységét a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja.

A biztos portfóliójába tartoznak a magyarországi légiközlekedéssel, illetve annak szabályozásával kapcsolatos feladatok, illetve a légiközlekedési portfólióba tartozó cégekkel kapcsolatos szakmai feladatok is, így például az azok átvilágításával, átszervezésével kapcsolatos javaslatok kidolgozása, illetve a jogszabályalkotás szakmai előkészítése - ismertette Márton Attila.

Kiemelte: feladatai közül az első és legfontosabb a Malév "átvilágítása", amelynek során átvizsgálják az összes, a Malévval kapcsolatos szerződést, leltárt készítenek arról, hogy milyen kötelezettségek terhelik a nemzeti légitársaságot, feltárják tényleges pénzügyi helyzetét. Hozzáfűzte: az erről szóló jelentés körülbelül július közepére készülhet el. Ezzel párhuzamosan alternatív javaslatokat dolgoznak ki a Malév további működésére vonatkozóan - húzta alá Márton Attila.

A további feladatokról elmondta: megkezdik egy új légügyi stratégia kidolgozását, és áttekintik azokat a jogszabályokat, amelyek a légiközlekedésre mint iparágra vonatkoznak. Hozzáfűzte: az elmúlt években nem hozták meg a szükséges kormány- és miniszteri rendeleteket, így mára az iparág komoly nehézségekkel küzd, ezért javaslatot kell majd tenni egy intézkedési tervre, amelynek köszönhetően a szabályozási területen is a helyére kerül a légiközlekedés.

Márton Attila szerint kiemelt fontosságú, hogy az iparág ne legyen túlszabályozott, azonban adott legyen egy olyan jogszabályi környezet, ahol az iparág szereplői megfelelően tudnak dolgozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását