2024. május 11. - Ferenc

Árvíz - Befejeződött az elsődleges kárfelmérés

Befejeződött a fertőtlenítés a közterületeken, és megtörtént az elsődleges kárfelmérés a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvíz sújtotta településeken. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, a megyei védelmi bizottság elnöke kedden az MTI-nek elmondta: a települések közterületein befejezték a fertőtlenítést, de fertőtlenítőszer még van, ha a helyieknek szükségük van rá.
2010. június 22. kedd 21:21 - HírExtra
A megyében 278 ház dőlt össze vagy vált életveszélyessé, így most az a legfontosabb, hogy a lakhatás feltételeit biztosítani tudják. Az újjáépítési költség hat és félmilliárd forint körül is lehet - tette hozzá.

Ha az ingatlan biztosítva volt, az érintett biztosítótársaságok segítenek. Akiknek nem volt lakásbiztosításuk, azoknak a lakhatását megpróbálják megoldani adott településen vagy a környéken.

Ódor Ferenc arról is beszámolt, hogy folyamatosan érkeznek az adományok a megyébe, a karitatív szervezetek is részt vesznek a munkában. Leginkább pénzre és a mindennapi élethez szükséges ingóságokra, illetve építőanyagra lenne szükség az árvíz sújtotta területeken, ahol a víz mindent elsodort.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását