2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Több helyen is polgármestert cserél a Fidesz

Bár a Fidesz országos választmánya csak július 6-án dönt arról, hogy kiket indít a párt színeiben polgármesterjelöltként az őszi választásokon, a helyi szervezetek többségében már eldőlt a kérdés, több településen is váltás várható - írta a Népszabadság kedden.
2010. június 22. kedd 07:38 - HírExtra
Nagykanizsán és Lentiben azért indít a Fidesz új jelöltet, mert a jelenlegi polgármesterrel az elmúlt években megromlott a helyi pártszervezet viszonya.

A lap szerint akadnak olyan települések, ahol személyes konfliktusok állnak a tervezett fideszes polgármesterváltás mögött, így például Baján és Mátészalkán. Több helyen azzal az indoklással indít új jelöltet a regnáló - jobboldali támogatottságú - polgármester helyett a Fidesz, hogy az aktuális városvezető nem tagja a legnagyobb kormánypártnak, ilyen például Csorna és Orosháza.

Számos városban azért vált a Fidesz, mert az eddigi városvezető kormányzati pozíciót kapott. Így például új polgármestere lesz Tatabányának, miután Bencsik Jánost a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárává nevezték ki, és váltás lesz Karcagon is, miután Fazekas Sándor elvállalta a vidékfejlesztési tárca vezetését, továbbá Vasváron, ahol szintén a vidékfejlesztési tárcánál államtitkárrá avanzsált V. Németh Zsolt helyére kell új jelöltet találnia a Fidesznek.

Speciális helyzet alakult ki Edelényben, ahol a 2006-ban még Fidesz színekben győztes Molnár Oszkárt időközben kizárták a pártból, így az idén mást indítanak helyette, ám a jelöltről egyelőre még nem született döntés - írta a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását