2024. május 3. - Tímea, Irma

Marad a bálnavadászati moratórium?

Kudarcba fulladtak a tárgyalások a bálnavadászati moratórium enyhítéséről, miután a cetfélék kereskedelmi vadászatát támogató és az ezt ellenző országok képviselői nem jutottak közös nevezőre.
2010. június 23. szerda 20:21 - HírExtra
A 88 államot képviselő Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) hétfőn kezdődött éves találkozóján a marokkói Agadírban azt a javaslatot próbálták megtárgyalni, amely feloldhatta volna a kereskedelmi bálnavadászatra vonatkozó 1986 óta tartó moratóriumot.

Az IWC olyan kompromisszumos megoldást keresett, amely a bálnavadászatot támogató, és az azt ellenző országok igényeit is kielégíti, jóllehet a korlátozás kiskapuit kihasználó Norvégia, Izland és Japán a 2008-2009-es vadászati évadban is több mint 1500 tengeri emlőst ejtett el.
A tervezet értelmében az elkövetkező tíz évben szigorú korlátok közé szorítva engedélyeznék a kereskedelmi célú bálnavadászatot.

Megegyezés hiányában az IWC következő, jövőre esedékes gyűlésig felfüggesztették a tárgyalásokat. Környezetvédők szerint ezzel megnőhet annak az esélye, hogy Japán fokozni fogja bálnavadászati tevékenységét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását