2024. május 19. - Ivó, Milán

Paks is lemondott a tűzijátékról

Pakson sem lesz tűzijáték augusztus 20-án, az arra szánt összeget az árvízkárosultaknak adományozzák - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.
2010. június 28. hétfő 21:50 - HírExtra
Hajdú János (Fidesz-KDNP-Kisgazda Polgári Egyesület) elmondta, hogy erről a város képviselő-testülete hétfői rendkívüli ülésén döntött. Közlése szerint nem maguk választják ki azt a települést, amely megkapja a pénzt, hanem valamelyik segélyszervezeten keresztül juttatják el az összeget a rászorulóknak.

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték az idén Pécsett, Miskolcon és Békéscsabán is.

Pécsett Páva Zsolt fideszes polgármester döntése értelmében az ünnepi fényjátékra szánt 700-800 ezer forintot az árvíz és a vihar helyi károsultjainak javára ajánlják fel. A miskolci polgármester, Káli Sándor (MSZP) szintén úgy döntött, hogy az árvíz okozta károkra tekintettel nem lesz tűzijáték az idén augusztus 20-án a városban, az arra szánt kétmillió forintot nem költik el. A békéscsabai közgyűlés is úgy határozott: elmarad a városban az ünnepi tűzijáték.

A budapesti, központi tűzijátékkal kapcsolatban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes korábbi közlése szerint a kormány három variációban gondolkodik: megtartanák a rendezvényt, de a korábbinál jóval alacsonyabb költségvetéssel; egyáltalán nem lenne tűzijáték, árát az árvízkárosultaknak juttatnák el; egy rövidebb attrakció lenne, s a megspórolt pénzt az árvíz utáni újjáépítésre használnák fel. A végleges döntést napokon belül meghozzák.

Az interneten több fórumon is aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, a kezdeményezést támogatók azt javasolják, hogy "mondjunk le" az augusztus 20-ai tűzijáték élményéről, s az arra szánt pénzt adományozzák az árvízkárosultaknak.

A Medián legfrissebb, júniusi felmérése szerint három ember közül kettő teljesen lemondana a tűzijátékról augusztus 20-án.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását