2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fejbelőtték a szlovákiai magyar politikust

A szlovákiai Ógyallán, saját háza előtt péntek este lelőtték Basternák Lászlót, a Magyar Koalíció Pártja komáromi járási elnökét, a város egykori polgármesterét, jelenlegi főellenőrét - jelentette a Felvidék Ma szlovákiai magyar hírportál.
2010. július 10. szombat 10:57 - HírExtra
Mesterházy is kifejezte részvétét

Az MSZP mély megrendüléssel értesült arról, hogy meghalt Basternák László, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) révkomáromi járási elnöke.

Mesterházy Attila, a párt szombaton megválasztott elnöke az MTI-nek azt mondta, részvétüket fejezik ki a meggyilkolt politikus családjának, osztoznak a gyászukban.

Basternák Lászlót a szlovákiai Ógyallán, saját háza előtt lőtték le péntek este. A magyar politikust a merénylő fejbe lőtte, Basternák László a helyszínen életét vesztette.

A felvidéki magyar politikus ellen ez év márciusában is elkövettek egy merényletet, de akkor a golyó célt tévesztett.

A KDNP is megrendült

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) megdöbbenéssel értesült Basternák László, a Magyar Koalíció Pártja politikusának meggyilkolásáról, és őszinte részvétét fejezi ki a családjának - közölte a KDNP elnöke és frakcióvezetője szombaton az MTI-vel.

Semjén Zsolt és Harrach Péter közleményében reményét fejezte ki, hogy a hatóságok vizsgálata minél előbb tisztázza a tragédia körülményeit.

"A KDNP és országgyűlési képviselőcsoportjának vezetése együttérzését fejezi a politikus családjának és mindazoknak, akiket fájdalommal tölt el Basternák László tragikus halála" - olvasható a közleményben.

A saját háza előtt lőtték le

A szlovákiai Ógyallán, saját háza előtt lőtték le péntek este a Magyar Koalíció Pártja komáromi járási elnökét, a város egykori polgármesterét, jelenlegi főellenőrét - jelentette a Felvidék Ma (www.felvidek.ma) szlovákiai magyar hírportál. Basternák László a feleségével sétált az udvaron, amikor a merénylő fejbe lőtte. A magyar politikus a helyszínen életét vesztette.

A felvidéki magyar politikus ellen ez év márciusában is elkövettek egy merényletet, de akkor a golyó célt tévesztett.

Basternák László a feleségével sétált az udvaron, amikor a merénylő fejbe lőtte. A magyar politikus a helyszínen életét vesztette. Basternák László ellen ez év márciusában is elkövettek egy merényletet, de akkor a golyó célt tévesztett. Az MTI tudósítója által az MKP rendkívüli kongresszusán megszólított magyar polgármesterek nem tartják valószínűnek a politikai indítékokat. Többnyire valamiféle helyi vállalkozói vitákat, leszámolást gyanítanak az ügy mögött.

Daniel Lipsic új szlovák belügyminiszter közölte: kivizsgáltatja, mit tett a rendőrség a Basternák-ügyben a márciusi merényletet követően. Basternák akkor azt mondta, félti saját és családtagjai életét, s rendőri védelemhez folyamodott. "Miután azonban megmagyarázták neki, hogyan működik a dolog, s milyen személyi korlátozásokkal jár, a felajánlott védelmet elutasította" - jelentette ki Lipsic. "Egyelőre korai arról beszélni, hogy milyen indítékok - politikai vagy más - állhatnak a gyilkosság mögött" - véli a belügyminiszter.

Az MKP felszólította az illetékes szerveket, hogy következetesen és mihamarabb vizsgálják ki a párt révkomáromi elnöke meggyilkolásának körülményeit, hátterét, s derítsék ki a tettest - jelentette be az MKP dunaszerdahelyi rendkívüli kongresszusának megnyitásakor Farkas Iván, az ideiglenes ügyvezető testület elnöke.

A kongresszus küldöttei egyperces csenddel tisztelegtek Basternák László emléke előtt. Basternáknak küldöttként szintén részt kellett volna vennie a tanácskozáson.

A meggyilkolt politikus az előző választási ciklusban a dél-szlovákiai kisváros polgármestere volt. Még 2002-ben festékes ballonokkal dobálták meg a házát, több névtelen fenyegető levelet kapott polgármestersége idején és azóta is.
Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TheFallen
2010. július 10. 13:07
Rohadt Tótok! Az egész történelme kitesz egy kemény 160 karakteres smst! Javaslat: főbe kell lőni egy tót "honatyát" is!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását