2024. május 19. - Ivó, Milán

Árvíz: Szegedi civilek is segítenek

Egy borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a Karitáció Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott - közölte Rácz Anett szociológus, a Mátrix képviselője az MTI-vel kedden.
2010. július 13. kedd 13:54 - HírExtra
A Bükk nyúlványai között megbúvó falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a belvíz nehezítette meg, a települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.

Rácz Anett tájékoztatása szerint Parasznya, mint több árvíz sújtotta település, állami segítségre vár, az újjáépítési munkákat szeretnék még a nyári időszakban elkezdeni és befejezni.

A három szegedi szervezet által eljuttatott adományokat a hét közepén osztják ki elsősorban azon a családok között, amelyeknek mindenük odaveszett a kiáradt Nyögő-patak következtében.

Szegeden a segítő civil szervezetek június 7-től egy hónapon keresztül szerveztek gyűjtést szerveztek az árvíz károsultak javára, ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat, játékokat, tartós élelmiszereket gyűjtöttek a szervezetek gyűjtőhelyén.

Az adományok négy településre - Ónodra, Felsőzsolcára, Felsődobszára, Parasznyára - jutottak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását