2024. május 18. - Erik, Alexandra

Operafesztivál Bald Wildbadban

A Hamupipőke című Rossini-operával csütörtökön megkezdődik a Belcanto operafesztivál a németországi Bad Wildbadban; a július 25-ig tartó programsorozaton az olasz zeneszerző művei állnak a középpontban.
2010. július 13. kedd 19:07 - HírExtra
Az idei "Rossini Wildbadban" című operafesztivál érdekessége, hogy olyan fiatal énekeseket mutat be a közönségnek, akik korábban Barcelonában, illetve a Baden-Württemberg tartományban található Bad Wildbadban készültek fel szerepükre.

A fesztivál intendánsa és a produkció rendezője, Jochen Schönleber szerint a Hamupipőkében a Don Magnificót alakító népszerű bariton, Bruno Pratico körül egy rendkívül tehetséges ifjú előadógárda alakul ki. Angelinát, azaz Hamupipőkét Serena Malfi alakítja, aki tavaly debütált Zürichben A sevillai borbély Rosinájaként, a belcanto szerepeket Raúl Giménez, a barcelonai akadémia mestere vezetésével tanulta meg.

Don Ramirót Edgar Ernesto Ramirez énekli. Angelina mostohatestvérei, Clorinda és Tisbe szerepében Isabel Rodriguez és Szvetlána Szmolenceva mutatkozik be. A Pavel Konarek vezette pozsonyi Aureus Cantus kamarakórust és a Virtuosi Brunensis kamarazenekart Antonino Fogliani vezényli.

Idén a Rossini 200 éve a rivaldafényben mottót választotta a fesztivál, mert a zeneszerző első operáját, a Házassági szerződést (Il matrimonio cambiale) két évszázada mutatták be Velencében. Játsszák még a ritkán hallható Korinthosz ostromát, két estén buffó-kettősöket is előadnak.

A Rossini-versenytárs Pietro Generali nemrég felfedezett és ugyancsak 1810-ben bemutatott Adelináját szintén műsorra tűzik. Megemlékeznek továbbá a 200 éve született Frédéric Chopinről és Robert Schumannról is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását