2024. május 14. - Bonifác

A Fidesz szerint politikai kérdés a fegyveres testületek depolitizálása

Politikai kérdésnek nevezte a honvédelmi bizottság fideszes elnöke szerdán, hogy a rendvédelmi szervek és a fegyveres testületek, amennyire lehet, távolodjanak el a politikától.
2010. július 14. szerda 12:04 - HírExtra
Kocsis Máté - a Lázár János Fidesz-frakcióvezetővel közösen benyújtott alkotmány-módosítási javaslatukról - sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: nem szakmai, hanem politikai kérdésről van szó, amelyben politikai döntés született. Hozzátette, régi politikai cél a fegyveres és rendvédelmi szervezetek depolitizálása.

A fideszes képviselő közlése szerint nem Borkai Zsolt győri polgármester miatt csökkent indítványukban az eredetileg tervezett öt helyett három évre az az időszak, amíg fegyveres vagy rendvédelmi szervek tagjai megbízatásuk megszűnése után az országgyűlési, az európai parlamenti, a helyi önkormányzati és a kisebbségi választásokon nem indulhatnak. Mint mondta, a kérdésről vita volt a frakcióban, de úgy látják, a három év indokoltnak és elegendőnek tűnik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. július 14. 12:30
Mit jelent ez fideszül?
"Hűség a néphez, hűség a PÁRTHOZ!"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását