2024. május 13. - Szervác, Imola

Az MSZP nem rajong Kövérért

Az MSZP tudatos provokációnak tartja és nem támogatja Kövér László házelnökké választását - közölte a párt parlamenti frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján. A szocialisták azt várják el a kormánytól, hogy tájékoztassák a frakcióvezetőket arról, mi történt a Nemzetközi Valutalappal (IMF) és az EU-val folytatott tárgyalásokon, hogyan került ismét zuhanórepülésbe a forint.
2010. július 19. hétfő 17:01 - HírExtra
Mesterházy Attila szerint Kövér Lászlóval szinte lehetetlen lesz az együttműködés, hiszen "minden megnyilvánulása arról szól, hogyan lehet leradírozni, megszüntetni, kitörölni a magyar történelemből a baloldalt és az MSZP-t". A szocialista politikus sérelmezte azt is, hogy a fideszes politikus nem fogadja a köszönését sem.

Tájékoztatása szerint az MSZP frakciója hétfő délelőtt döntött arról, hogy nem támogatja a Fidesz által javasolt Stumpf István és Bihari Mihály alkotmánybíróvá választását. Az MTI azon kérdésére, hogy a többi hat jelöltnél hogyan szavaznak, azt válaszolta, mivel most derült ki, hogy mind a nyolc jelöltről voksol a Ház, erről később alakítják ki az álláspontjukat.

Mesterházy Attila pofátlanságnak, megtévesztésnek és hazugságnak nevezte, amit Lázár János mondott az IMF-tárgyalásokról.

Visszautasította a Fidesz frakcióvezetőjének azon állítását, hogy ő a bankok oldalára állt, a kispénzű emberekkel szemben. Véleménye szerint éppen a Fidesz nem áll a kisemberek pártján, amit bizonyít az új adórendszer is. A szocialista frakcióvezető hozzátette, ami elhangzott, az "olcsó, populista, demagóg beszéd".

"Lehet a vak ló bátorságával haladni előre és lehet hazudozni az önkormányzati választásokig az embereknek" - fogalmazott, hangsúlyozva: a Fidesz stratégiája nem szól másról, minthogy a választásokig tagadják a megszorításokat. Kijelentette, "egy nagy átverés készül", amit reméli, hogy választók nem hisznek majd el.

Mesterházy Attila jelezte, azt várja el a kormánytól, hogy tájékoztassák a frakcióvezetőket arról, mi történt a Nemzetközi Valutalappal folytatott tárgyalásokon, hogyan került ismét zuhanórepülésbe a forint. Azt is várják a kabinettől, álljanak ki a devizahitelesek elé és magyarázzák el, miért kell hónapról hónapra magasabb törlesztőrészletet fizetniük.

Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: nem azért van szükség a bankadóra, mert az előző kormány rosszul végezte volna a dolgát és tárgyalódelegáció szerint is minden rendben ment júniusig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását