2024. május 17. - Paszkál

Brüsszel passzol: nem tudják, mikorra zárható le a felülvizsgálat

Egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor zárható le a Magyarországnak nyújtott pénzügyi segítségnyújtás újabb felülvizsgálata - mondta hétfőn Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője.
2010. július 19. hétfő 15:18 - HírExtra
Az uniós végrehajtó testület napi sajtótájékoztatóján olyan kérdés hangzott el, hogy mi lenne a következménye annak, ha megállapodás nélkül zárnák le a felülvizsgálatot. Az illetékes szóvivő erre nem tudott válaszolni, de hangsúlyozta, hogy a felülvizsgálatot nem zárták le eredménytelenség miatt, a lezárást elhalasztották, mert kérdések maradtak nyitva - tette hozzá.

Az Európai Bizottság szombat esti közleménye szerint a Magyarországon - az IMF-illetékesekkel együtt - tárgyalást folytatott EU-küldöttség üdvözölte az új kormány elkötelezettségét a 2010-es, a GDP 3,8 százalékát kitevő költségvetési hiánycél elérése mellett, és nyugtázta, hogy számos intézkedés történt idén az ezt meghaladó hiányhoz vezető folyamatok ellensúlyozása érdekében. Ugyanakkor a küldöttség megállapította: a magyar kormánynak számos kérdésben több időre van szüksége, hogy további pontosítással szolgáljon. Emiatt elhalasztották a felülvizsgálat lezárását, és egyúttal arról is határoztak, hogy helyes lenne későbbi időpontban folytatni a tárgyalásokat.

Vasárnap a végrehajtó testület egyik szóvivője megerősítette azokat az értesüléseket, miszerint jövőre 3 százalék alatti hiányt szeretne látni Brüsszel a magyar költségvetésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását