2024. május 18. - Erik, Alexandra

Árvízkárok: gyorsul a kifizetés

Felgyorsítja a kormány az európai uniós források kifizetését az árvízzel sújtott településeken; összesen több mint 10 milliárd forintnyi pályázati pénz érkezhet meg korábban az érintett településekre. Az önkormányzatoknak a pályázatoknál elegendő lesz öt százalékos önerőt biztosítaniuk.
2010. július 21. szerda 15:10 - HírExtra
Nagy Anna kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány keddi ülésén Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter beszámolt arról: 4,46 milliárd forintos előrehozott támogatás érkezhet az árvízzel sújtott a településekre azzal, hogy a felgyorsították a szerződéskötést az árvízvédelmi fejlesztésekkel kapcsolatos pályázatokat benyújtó önkormányzatokkal. Kiemelte: a pályázatok az Észak-magyarországi Operatív Program keretében zajlanak.

E mellett az állami árvízvédelmi fejlesztésekre kiírt, már folyamatban lévő pályázatok felgyorsítása is folyik, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságon keresztül finanszírozandó három nagy projekt esetében, ez további 6 milliárd forintos fejlesztési forrást gyorsabb kifizetését jelenti - emelte ki.

A kormány arról is intézkedett - fűzte hozzá a szóvivő -, hogy a le nem zárt pályázatok határidejét kitolja; a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek pedig úgy kell kiírnia a pályázatokat, hogy abba bevonja a katasztrófavédelmet.

Nagy Anna bejelentette azt is, hogy a kormány döntése értelmében az árvízi helyreállításokkal kapcsolatos pályázatoknál állam 95 százalékos támogatási arányt biztosít, az önkormányzatoknak elegendő lesz az 5 százalékos önerőt biztosítaniuk.

A kabinet elrendelte azt is, hogy az árvízi vészhelyzettel kapcsolatos források felhasználásakor a munkanélkülieket foglalkoztassák minél nagyobb számban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását