2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tabudöntögető film a bevándorlásról

Panic Nation (Pánik nemzet) címmel új dokumentumfilmet készítettek az Egyesült Államokban sok vihart kavart bevándorlás kérdéséről A lyukas zászló című többszörös díjnyertes 56-os dokumentumfilm producerei.
2010. július 21. szerda 21:16 - HírExtra
Kovács Klaudia és George Adams a két óra hosszúságú amerikai alkotásban azt a kérdést járja körül, hogy a bevándorlók országában a közelmúltban miért növekedett meg drasztikus mértékben a bevándorlás elleni törvények száma, s ezek milyen szociológiai, gazdasági és kulturális következményekkel járnak - olvasható az alkotók közleményében.

A filmben mások mellett megszólal Henry Cisneros, a Clinton-adminisztráció egykori tisztviselője, Ruben Navarrette, a CNN hírtelevízió újságírója, Randy Terrill, Oklahoma szövetségi állam kongresszusi képviselője, az egyik leghírhedtebb bevándorlás elleni törvény megalkotója, továbbá Luis Santeiro, a sokszoros díjnyertes Sesame Street írója és a többszörös díjnyertes Esai Morales színész.

A Panic Nation meghívást kapott a Los Angeles-i Broadway Nemzetközi Filmfesztiválra. A premier július 30-án, a város legszebb emlékmű-mozijában, az 1918-ban épült, 1800 férőhelyes Millió Dolláros Filmszínházban lesz. A bemutatót megelőzően elővetítéseket tartanak Kansas Cityben (Missouri), Albuquerque-ben (Új-Mexikó), Oklahoma Cityben (Oklahoma) és Dallasban (Texas).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását