2024. május 8. - Mihály

Ahol legálisan terjesztik a maihuánát

Marihuánaültetvények létesülhetnek Kaliforniában, miután Oakland város megszavazta az orvosi célokra már legálisan használható kábítószer tömeges termesztését. A testület a héten öt igen, két nem és egy tartózkodással fogadta el a kenderültetvények létesítéséről szóló javaslatot, amelyet, ha a július 27-én esedékes meghallgatáson is elfogadnak, akkor jövőre a San Franciscó-i öbölben található Oakland lehet az első amerikai város, ahol a növényt ipari méretben is termeszthetik.
2010. július 22. csütörtök 16:51 - HírExtra
Az igennel szavazók azzal érveltek, hogy az ültetvény után fizetett adó jelentős segítség lehet a költségvetési hiánnyal küszködő városnak. Ráadásul más amerikai városok is a kannabisz termesztésének engedélyezését fontolgatják, miután több államban is engedélyezett a növény gyógyászati célú alkalmazása.

Az orvosok szerint ugyanis a növény hatóanyaga alkalmas például a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépő táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a zöldhályogos (glaukómás) betegek szemében a látóidegek sérülését okozó csarnokvíz nyomásának csökkentésére.

Az ipari termelés elellenző kistermelők attól félnek, hogy kiszorulnak majd a piacról. A kaliforniaiak pedig novemberben még arról is szavazni fognak, hogy ne csak a betegek, hanem bárki - aki elmúlt 21 éves - legfeljebb 28 grammnyi marihuánát tartson magánál és saját célra legfeljebb 2 négyzetméteres területen kendert is ültethet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását