2024. május 16. - Mózes, Botond

Minden narancssárga lesz?

A Lehet Más a Politika (LMP) tiltakozik a Független Rendészeti Panasztestület új tagjának megválasztása ellen, mert szerintük személyével folytatódik a független közjogi szervek "megszállott narancsra festése".
2010. július 22. csütörtök 16:16 - HírExtra
Szabó Tímea, az LMP országgyűlési képviselője csütörtöki közleményében emlékeztet arra: az Országgyűlés csütörtökön választja meg a Független Rendészeti Panasztestület új vezetőjét. (A rendőrségi törvény szerint a testület saját tagjai közül választ elnököt.)

Az LMP-s képviselő kiemeli: Kaltenbach Jenő, a panasztestület elnöke a hónap elején lemondott, mert saját elmondása szerint nem akarta megvárni, amíg a Fidesz-KDNP a kétharmados parlamenti többségével élve meneszti, miután a testület két tagja támadást indított ellene.

Az LMP tiltakozik a Kaltenbach Jenőt közvetetten lemondató eljárás és – ezzel egy időben – Kozma Ákos jelölése ellen, "mert személyével folytatódik a független közjogi szervek megszállott narancsra festése" - olvasható a közleményben.

Az LMP szerint Kozma Ákos jelölését semmilyen pártközi egyeztetés nem előzte meg, ami nem áll összhangban a nemzeti együttműködés rendszerének szellemével. Kozma Ákos múltja pedig – akár mint Dávid Ibolya korábbi igazságügyi minisztériumi kabinetfőnöke, akár mint a Közszolgálati Ellenőrzési Hivatal vezetője – nem felel meg a szakmai hozzáértés követelményének - közölte Szabó Tímea.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását