2024. június 1. - Tünde

Dombrádnál tart a tiszai árhullám

Dombrád térségében tetőzik a Tisza árhulláma, a folyón várhatóan nem lesz szükség az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetőhelyettese szombaton az MTI-vel.
2010. július 31. szombat 18:24 - HírExtra
A Túr vízszintje lassan emelkedik, a Kraszna pedig a határszelvényben tetőzik; utóbbi folyó hazai területen még árad, töltései mentén elsőfokú a riasztási szint - mondta Dajka István. Közlése szerint a Lónyay-főcsatorna vízszintje a belvíz miatt lassan tovább emelkedik, a pénteken elrendelt legalacsonyabb készültségi fokozat Kótaj és Kemecse térségében még érvényben van.

A nyíregyházi vízügyi szervezet helyettes vezetője a belvízi helyzettel kapcsolatban elmondta: az elöntött szabolcsi terület közel 17 ezer hektár, amelyből 5.500 hektár vetés és szántó. Jelenleg hat belvízvédelmi szakaszon tartanak fenn másodfokú készültséget; a szakemberek folyamatosan tisztítják a csatornákat, ahonnan naponta 100 köbméter növényi uszadékot távolítanak el. A szivattyútelepek pénteken 1,4 millió köbméter belvizet emeltek át a folyókba. Dajka István hozzátette: Ibrány, Balkány, Nagyecsed és Nyíregyháza tart fenn készültséget, de Nagykállóban, Újfehértón és Szakolyban is végezik a belvíz szivattyúzását.

A közútkezelő társaság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyeletese az MTI-vel közölte, hogy szombaton délután másodszor is lezárták a Tiszalúc és Tiszadob közötti pontonhidat a folyón érkező nagy mennyiségű uszadék miatt. A hidat először szombat reggel zárták le, majd délelőtt fél 11 körül megindult rajta a forgalom. A korhadt fákból és az műanyag palackokból álló uszadék a Felső-Tiszán elindult kisebb árhullám hatására sodródhatott a pontonhíd közelébe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását