2024. május 17. - Paszkál

APEH:Lekérdezhető a késedelmi pótlék

Az elektronikus bevallók augusztus 5-től, az internetes folyószámla-lekérdezői felületen kérdezhetik le, hogy esetükben 2009-re állapított-e meg késedelmi pótlékot az APEH.
2010. augusztus 5. csütörtök 18:05 - HírExtra
Az adóhatóság az elektronikus bevallóknak nem küldött folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt, a nem elektronikus bevallók közül is csak azoknak, akiknél 2009-re késedelmi pótlékot állapított meg, illetve, akiknek a folyószámláján 2009. december 31-én legalább egy adónemen 1.000 forintot meghaladó értékű egyenleg volt.

A 2009. évi pótlékkötelezettséget az adóhatóság honlapján közzétett közlemény szerint két módon tekinthetik meg az elektronikus bevallók.

Az egyik lehetőség szerint a folyószámla lekérdezése során, 2010. november 15-i végdátum megadásával; akinél pótlékfizetési kötelezettséget állapítottak meg, az összeget a folyószámla késedelmi pótlék adónemén (magánnyugdíj-pénztárak késedelmi pótlék adónemein) 2010. november 15-i dátummal láthatja.

A másik módja a lekérdezésnek a „Pótlék levezetés”/Lekérdezés” menüpont megnyitása (a menüpont felhasználói leírása az eBEV felületen olvasható). Akinek nem kell pótlékot fizetnie, erről szöveges üzenet tájékoztatja.

Akinél fizetési kötelezettséget állapított meg az APEH, annak a pótlék levezetése jelenik meg a képernyőn, a pótléklevezetés végén, a „Megfizetendő pótlék” mezőben szereplő összeg előírása pedig a folyószámlán, a megfelelő késedelmi pótlékadónemen 2010. november 15-i dátummal található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását