2024. május 19. - Ivó, Milán

Holnaptól új tagokkal kezd a KEH

Péntektől új struktúrában működik a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH). Három vezető szervezeti egység jön létre: a jogi, alkotmányossági és közigazgatási, a külügyi, illetve a társadalmi és kommunikációs hivatal.
2010. augusztus 5. csütörtök 20:38 - HírExtra
A KEH csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy a leköszönő államfő, Sólyom László és utódja, Schmitt Pál délutáni négyszemközti megbeszélésükön formálisan is lezárták az átadás-átvétel folyamatát.

A pénteken létrejövő új szervezeti egységek közül a jogi, alkotmányossági és közigazgatási hivatalt Cservák Csaba, a külügyi hivatalt Vajna Márton, a társadalmi és kommunikációs hivatalt pedig Kiss Norbert irányítja. A szervezet részét képezi a katonai főosztály, valamint a gazdálkodási és üzemeltetési főosztály is - olvasható a közleményben. (A Köztársasági Elnöki Hivatalban eddig öt - az alkotmányügyi és jogi, a katonai, a külügyi, a protokoll, illetve a stratégiai és kommunikációs - főosztály működött, és a hivatalvezető irányítása alá tartozott az üzemeltetés.)

A KEH arra is emlékeztet, hogy Schmitt Pál pénteken ünnepélyes keretek között lép hivatalba. A rendezvényre meghívást kaptak a közjogi méltóságok, a volt köztársasági elnökök, a miniszterek és az államtitkárok, a parlamenti pártok frakcióvezetői, a Magyarországra akkreditált diplomáciai testületek vezetői, valamint a történelmi egyházak és a határon túli magyar szervezetek képviselői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását