2024. május 17. - Paszkál

MSZP: Orbán rájött

Orbán rájött, hogy a "hazugság és gyűlölet politikájának, amelyet az elmúlt négy évben folytattak", komoly ára van - vélekedett csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a szocialista Harangozó Tamás.
2010. augusztus 5. csütörtök 11:52 - HírExtra
Az MSZP elnökségi tagja közölte, hogy a miniszterelnök tanácsadója, Schöpflin György "Orbán Viktor magyar hangjaként" bejelentette, hogy megszüntetnék a konstruktív bizalmatlansági indítványt és korlátoznák, hogy milyen ügyekben lehessen népszavazást kiírni.

A képviselő azt mondta, hogy a második Orbán-kormány azokkal a pénzügyi feltételekkel kezdhette volna meg a munkáját, amelyet a Bajnai-kormány rájuk hagyott, ha a "hatalomtól megrészegült" fideszes képviselők "felelőtlen nyilatkozataikkal nem döntik be a forintot" és ha Orbán Viktor a "nemzetközi pénzügyi intézetekkel szemben vívott kétes szabadságharca" nem okoz együttesen több mint 800 milliárd forintnyi kárt az országnak.

Kijelentette, hogy a gyűlölet politikája el fogja érni a Fideszt és vissza fog szállni rájuk.
A politikus azt mondta, hogy Orbán Viktor bajban van, mert megszorítások fognak jönni, és a kormány nem lesz képes segíteni az eladósodott fideszes önkormányzatokon. Szavai szerint a kormányfő "fél és retteg" a saját frakciójától is, ahol rengeteg olyan képviselő is ül, akik önkormányzati vezetőként a következő egy-két évben "saját felelőtlen gazdálkodásuk miatt" meg fognak bukni.

Hangot adott annak a véleményének is, hogy a miniszterelnök emellett fél a néptől is, mert az rá fog jönni, hogy a Fidesz kétharmados többségére nem az ő jólétük miatt volt szükség, hanem azért, hogy a "fideszes cimborák, barátok és rokonok" a hatalom közelébe kerüljenek. Szavai szerint Schöpflin György Orbán Viktor döntését ismertette, amikor arról beszélt, hogy "még a lehetőségét is meg kell szüntetni annak", hogy a Fidesz frakció érdemben beleszóljon a következő időszakban abba, hogy ki legyen a miniszterelnök.

Kijelentette, hogy ha a Fidesz meglépi a népszavazási lehetőségek korlátozásával kapcsolatos felvetést, akkor a magyar köztársaságot ki fogja írni az európai demokráciák sorából.
Leszögezte: egy demokráciában nem képzelhető el, hogy egy kormány a saját programját az egyetlen lehetséges útnak tekintse. Szavai szerint a népszavazás azt jelenti, hogy "van más megoldás", mert a kérdéseket máshogy is el lehet dönteni, mint ahogy a kormánytöbbség tette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. augusztus 5. 13:29
Az mszp ilyen nyolc év után jobban tenné, ha meg sem szólalna!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását