2024. május 9. - Gergely

Lecsuktak egy hoolywoodi házaspárt

Félévi börtönbüntetésre ítélt egy Los Angeles-i bíróság egy hollywoodi producer házaspárt, amely sokmillió dolláros hasznot húzott abból, hogy megvesztegettek egy magas rangú thaiföldi kormányhivatalnokot.
2010. augusztus 14. szombat 06:59 - HírExtra
A 78 éves Gerald Greent és 55 éves feleségét, Patriciát 2007 decemberében tartóztatták le azzal a váddal, hogy megvesztegették a thaiföldi idegenforgalmi hivatal vezetőjét. A kenőpénzzel elérték, hogy 2007-ben rájuk bízták az évente megrendezett Bangkoki Nemzetközi Filmfesztivál működtetését és vezetését, valamint lehetőséget kaptak a tehetős külföldi turistáknak szánt, "kiváltságokat biztosító kártya" forgalmazására.

A kormányhivatalnokot 1,8 millió dollárral kenték meg, cserében pedig több mint 13,5 millió dollárnyi hasznot vettek ki az üzletből - derült ki a nyomozás során.

A tisztviselő ellen Thaiföldön nem emeltek vádat, de már nem ő vezeti az idegenforgalmi hivatalt, és a vesztegetési botrány miatt 2007-ben vissza kellett lépnie a parlamenti választásokon.

Green három évtizedes hollywoodi pályafutása során olyan filmeket jegyzett, mint az Oscarra is jelölt Salvador. Felesége többek között a Gyémántok című vígjátékon dolgozott. A házaspár 2006-ban Werner Herzog Thaiföldön forgatott Hajnali mentőakció című filmjének executive producere volt.

George H. Wu kerületi bíró csütörtökön "súlyosnak, de nem olyan súlyosnak" minősítette a történteket, "mint más hasonló esetekben". A csaló párt féléves letöltendő börtönbüntetésre, majd fél év háziőrizetre ítélte, emellett 250 ezer dolláros pénzbírságot is kiszabott rájuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását