2024. május 15. - Zsófia, Szonja
Ki strandolhat Dúró Dórával? Kik nézték a foci-vb döntőjét? Ki nem nyaralt a Balatonnál? És ki született augusztus 20-án? Megkerestünk néhány képviselőt a Jobbik parlamenti frakciójából, hogy megtudjuk, hogyan is tölti nyarát az Új Erő.
2010. augusztus 19. csütörtök 06:44 - Gyülvészi András
Kivel strandolna Dúró Dóra?

Dúró Dóra négy napot nyaralt szülőkkel és testvérekkel. Várhatóan ugyanennyi időt Hajdúszoboszlón tölt majd férjével, Novák Előddel, aki szintén a Jobbik parlamenti frakciójának tagja. Cikkzártakor még a tervezés fázisában volt egy esetleges strandolás Z. Kárpát Dániellel, a szintén jobbikos honatyával.

Dúró Dóra az erős parlamenti tempót találta leginkább fárasztónak, és a HírExtrának tett nyilatkozatában elmondta, az utolsó napon negyven perc alatt hat törvény kapcsán száz javaslatot vitatott meg az alkotmányügyi bizottság, ami egészen irracionális, és a Jobbik is csak tartózkodni tudott.

Jobbikosok is nézték a foci-vb-t

Novák Előd is szűkösnek vélte azt az időkeretet, ami a nyaralásra áll rendelkezésre, hiszen készülni kell az önkormányzati választásokra és az Országgyűlés is túlórázott. Ennek ellenére néhány rövidebb kikapcsolódásra volt lehetősége a képviselő úrnak, melyek közül kiemelte a Bács-Kiskun megyei Jobbik elnökével eltöltött pihenést, illetve, hogy meglátogatta Kiskunmajsán az ország egyetlen 56-os Múzeumát, amit nem mellesleg Pongrácz Gergely, Jobbikalapító alapított.

Azt is megtudhattuk Novák Elődtől, hogy a Jobbik frakciójának több tagjával, köztük Dúró Dórával, Z. Kárpát Dániellel és Lenhardt Balázzsal nézte a foci-vb döntőjét.

Pősze Lajos és a bukolikus idill

Pősze Lajos balaton-felvidéki parasztházában próbálja eltölteni kevés szabadidejét a nyári melegben. A frakcióból nem nyaral együtt senkivel, első a család. Illetve vár még rá egy hivatalos út az Egyesült Államokba, de az már nem szabadság.

Számára az előző ülésszak legnagyobb terhét az jelentette, hogy gyakran nem volt lehetőség a legkörültekintőbb felkészülésre egy-egy törvény megvitatása előtt a túlzott tempó miatt.

Amikor a Jobbiknak volt kétharmada

A Jobbik budapesti főpolgármester-jelöltjének sem volt sok lehetősége hosszabb nyaralásra. Legutóbb a Tisza-tónál pihenhetett egy keveset, de akkor is szigorúan egybekötve a kampánnyal. Staudt Gábort (interjúnkat itt olvashatja) lelkileg az fárasztotta leginkább, mikor a Fidesz-KDNP-ből öten voltak jelen egy-egy parlamenti vita alkalmával, nem nagyon törődve az ellenzék véleményével.

Született augusztus 20-án

Vona Gábor egy hetet töltött Bulgáriában a családjával. Extrém sportot nem űz, inkább a napozás és a pancsolás híve, de egyáltalán nem veti meg a testmozgást, például nagy sikerű biciklis kiránduláson vett részt. Egyetlen nehézség adódott, méghozzá a negyven fokos meleggel terhelt útvonal emelkedői, melyek közül egyet a biciklit tolva küzdött le a pártelnök. Mentségére legyen mondva, a biciklit gyermekhordozóval is fölszerelték, és gyermek is ült benne. Ezzel együtt Vona Gábor úgy véli, derekasan helyt állt, és reméli, hogy a róla kialakult pártelnöki kép nem omlik össze egyetlen tolva leküzdött emelkedő miatt.

A frakció több tagjával is részt vett közös programon, hiszen ahogy mondta: „a Jobbik tagjai nemcsak munkatársak, hanem igen gyakran barátok is.”

Megtudhattuk azt is, hogy a pártelnök augusztus 20-án született, ahogy a környezetében több ismerőse, így augusztus 21-én lesz egy kisebb mulatság, amit a frakció néhány tagjával és családtagokkal közösen fog megejteni.

A nyári ülésszakra visszagondolva Vona Gábornak nem az jut eszébe, hogy mennyire fárasztó volt, hanem arra gondol, milyen nehéz munkát és kilátástalan küzdelmet folytattak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását