2024. május 21. - Konstantin

Áradások: újabb pakisztáni várost ürítettek ki

Újabb nagyobb pakisztáni várost kell kiüríteni az árvízveszély miatt. Ezúttal a 300 ezer lakosú, műemlékeiről nevezetes Thatta lakosságát szólították fel a város elhagyására a hatóságok, mert az Indus folyó áttörte gátját a térségben.
2010. augusztus 27. péntek 11:06 - HírExtra
Becslések szerint péntekre virradóan körülbelül 175 ezer ember már eleget is tett e felszólításnak a déli Szindh tartományban lévő városban. A hatóságok megpróbálják helyreállítani a gátat, de fennáll a veszélye annak, hogy a lakott területet két napon belül elönti a víz. Az emberek jószágaikkal együtt az öt kilométeres távolságban lévő Makli városába vonulnak, mert ott egy dombon menekülttábor létesült.

Egy nappal korábban három térségbeli várost, Szudzsávalt, Darót és Mir Pur Batorót ürítették ki az árvízveszély miatt.

Az ENSZ szerint az utóbbi két napban egymillió ember menekült el lakhelyéről Pakisztán déli részén. Több százezres lakosságú városról és több ezer faluról van szó. Már mintegy ötmillió azok száma az országban, akiknek otthonát elvitte az ár. A halálos áldozatok száma megközelíti az 1500-at.

Az ország északi és középső részén - amelyeket a természeti csapás jobban sújtott a katasztrófa egy hónappal ezelőtti kezdetén - már elkezdett visszavonulni az ár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását