2024. június 2. - Kármen, Anita

Fellegi Moszkvában tárgyalt

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos pénteken Moszkvában tárgyalt Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, a magyar-orosz gazdasági kormányközi vegyes bizottság orosz társelnökével.
2010. augusztus 27. péntek 16:54 - HírExtra
Fellegi Moszkvában nem kívánt nyilatkozni, tárgyalásairól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott ki közleményt. A szaktárca ismerteti: a nemzeti fejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, aki a magyar tárcavezetővel együtt tölti be a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság társelnöki tisztét. A találkozón a felek áttekintették az elkövetkező ülés lehetséges napirendi pontjait.

Fellegi Tamást július 12-én nevezték ki két éves időtartamra a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá. A közlemény emlékeztet: a magyar-orosz gazdasági együttműködés fejlesztése kiemelt cél Magyarország keleti kapcsolatainak erősítésében.

Hosszú távú érdek, hogy kiaknázza az orosz piacokon megnőtt mozgástérből fakadó gazdasági-kereskedelmi lehetőségeket, és tovább erősítse pozícióit a régióban.

A közlemény nem tesz említést a korábban jelzett tárgyalási témákról, mint a Surgutneftegaz Mol részvényeinek ügye, a Malév tőkehelyzetének rendezése, vagy a Paksi Atomerőmű esetleges új blokkjának építése, amelyben orosz befektető is érdekelt lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását