2024. május 5. - Györgyi

Elraboltak két pilótát

Elraboltak két orosz pilótát a Szudán nyugati részén fekvő, polgárháború sújtotta Dárfúr tartományban.
2010. augusztus 30. hétfő 11:45 - HírExtra
A szudáni hadsereg szóvivőjének tájékoztatása szerint egy kisebb fegyveres csoport emberei a Badr magán légitársaság alkalmazásában álló két oroszt Nyala város egyik negyedéből ragadták el vasárnap. A hatóságok a városból kivezető összes utat lezárták. Abdel Hamid Kasa, a terület déli részének kormányzója elmondta, hogy nincsenek híreik sem a túszejtők kilétéről, sem az elraboltakról. Két héten belül ez már a második eset, hogy külföldieket ejtenek túszul Dárfúrban.

Augusztus 14-én az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erőit tömörítő MINUAD két jordániai békefenntartóját rabolták el, akiket azonban néhány nappal később szabadon engedtek. Az emberrablás a településnek ugyanabban a övezetében történt, ahol idén júniusban túszul ejtették a Technisches Hilfswerk (THW) német segélyszervezet két munkatársát. A németek közel egy hónap múlva szabadultak ki.

Dárfúrban 2003 óta dúl polgárháború. A térségben tizenkilenc külföldit - beleértve a mostani két oroszt - raboltak el azóta, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) tavaly elfogatóparancsot adott ki Omar Haszan Ahmed el-Besir szudáni elnök ellen emberiességi és háborús bűncselekmények címén. A túszok egy májusban elrabolt amerikai nő kivételével épségben kiszabadultak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását