2024. május 11. - Ferenc

BKV: 42 millió forintba kerül a bérlés

A BKV szerint nem 200, hanem várhatóan csak 42 millió forintos többletköltséget jelent a közlekedési társaság számára az a 25 alvállalkozói busz, amelyet hétfőtől három hónapra vesznek igénybe.
2010. szeptember 1. szerda 18:32 - HírExtra
A BKV arra reagálva közölte ezt, hogy Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetei Szövetsége (TDFSZSZ) alelnöke az MTI-nek szerdán azt mondta: 3,5 millió forintba kerülnek naponta a buszok, így három hónapra levetítve a teljes kiadás 200 millió forint.

A közlekedési társaság szerdán közleményben úgy reagált: egy busz napi költsége 2,4 millió forint, így a három havi díj is csak 101,3 millió forint lenne, de ebből le kell vonni a BKV saját buszainak állásából megspórolt kiadásokat.

Az alvállalkozókkal korábban más vonalakon történő személyszállításra kötött szerződés tartalmaz olyan kitételt, amely szerint a BKV jogosult egyes esetekben az adott szerződés terhére ideiglenes jelleggel újabb járműveket bevonni - írták.

Hozzátették: egyetlen munkavállalónak sem szűnik meg a munkaviszonya az alvállalkozói buszok igénybe vétele miatt, hanem átirányítják őket más vonalakra.

Nemes Gábor szakszervezeti vezető az MTI-nek arról is beszámolt, hogy 30 százalékkal lehetne olcsóbb a buszok üzemeltetése akkor, ha saját buszparkkal és saját dolgozókkal végeznék el a feladatot.

A BKV kedden közölte, hogy a VT Transmantól, illetve a Volánbusztól 25 buszt bérel, mivel az iskolakezdés miatt több járműre van szükség.

A közlekedési társaság 16 éves átlagéletkorú buszparkja azonban olyan rossz állapotban van, hogy nem tudnak elég forgalomképes járművet az utcákra küldeni iskolakezdéskor, ezért vonnak be alvállalkozói buszokat.

A nyári iskolaszüneti időszakhoz képest a változás jelentős, összesen mintegy 12 százalékkal több járművet kell forgalomba állítani, s csak az autóbuszok között mindegy 140 járművel többre van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását