2024. május 17. - Paszkál

Vándorkiállítás Liszt Ferencről

Az ausztriai Eisenstadtban (Kismartonban) található múzeumban gyűjtik össze, és vándorkiállítást szerveznek azokból a művészeti alkotásokból, amelyeken kortárs művészek ábrázolják a 200 éve született zeneszerzőt és zongoravirtuózt, Liszt Ferencet.
2010. szeptember 7. kedd 15:17 - HírExtra
A gyűjteményt először Budapesten az Ernst Múzeumban állítják ki, a tárlat innen indul Bayreuthba, Weimarba, azután más olyan európai városokba, amelyek a sokat utazó zeneszerző életéhez kapcsolódnak.

Természetesen Liszt szülőfalujában, az ausztriai Raidingban (Doborjánban), valamint Pozsonyban is bemutatják a festményeket, videókat és installációkat, amelyeket azután Lipcsében, Londonban, Luxemburgban és Velencében is megismerhetnek az érdeklődők.

A vándorkiállítás első állomása 2011. március 17-étől a budapesti Ernst Múzeum. A 2011 végéig tartó "turnét" az eu-art-network művészeti hálózat szervezésében szimpóziumok kísérik.

Erdődy Orsolya, a Hungarofest Klassz Zenei Irodájának vezetője, a Nemzetközi Liszt Társaság főtitkára az MTI-nek elmondta: kitűnő ötletnek tartja, hogy olyan összeállítás járja be Európát, amely a kortárs művészek szemével láttatja nemcsak a 200 éve született zeneszerzőt és zongoravirtuózt, hanem azt az alakot, aki kora társadalmi-művészeti életére olyan mély hatást gyakorolt.

Eisenstadtban hétfőn azt is beharangozták, hogy a város galériájában 2011. január 28-tól március 6-ig látható az Éljen Liszt! című gyűjtemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását