2024. május 20. - Bernát, Felícia

Hatalmas gázrobbanás volt San Franciscóban

Hatalmas robbanás történt csütörtök este a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre. Újabb jelentések szerint legkevesebb hatan életüket vesztették. Csaknem 200 ház sérült meg vagy gyulladt ki.
2010. szeptember 10. péntek 16:27 - HírExtra
A hatóságok szerint az áldozatok száma tovább növekedhet, mert a helyszínről legkevesebb 20 sérültet szállítottak kórházba, akik közül többek állapota súlyos. A lángokban több, mint félszáz ingatlan teljesen megsemmisült.

A balesetet feltehetően egy 60 centiméter átmérőjű gázvezeték meghibásodása okozta. A CNN szerint a környék lakói már hetekkel ezelőtt gázszagra panaszkodtak. A San Bruno gázellátást biztosító Pacific Gas & Electric vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy mi váltotta ki a detonációt.

A csütörtök este bekövetkezett robbanás lángja szemtanúk szerint mintegy 300 méterre csapott fel, a hangja pedig több kilométerre elhallatszott. A baleset helyszínén hatalmas kráter keletkezett.

A tűz mintegy 4 hektárnyi területre terjedt ki. A lángok ellen péntekre virradó éjjel mintegy 150-200 tűzoltó küzdött. Robbanás megrongálta a vezetékhálózatot, ezért az oltáshoz a vizet csaknem négy kilométerről kellett a helyszínre szállítani. A mentésben repülőgépek is részt vettek.

Az éjszakát a környék mintegy 100 lakója töltötte ideiglenes menedéken.

Kalifornia kormányzó-helyettese, Abel Maldonado szükségállapotot hirdetett a San Francisco nemzetközi repülőterének közelében található San Brunóban és San Mateo megyében. (Arnold Schwartzenegger kormányzó jelenleg hivatalos úton Ázsiában tartózkodik.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását