2024. május 17. - Paszkál

Esőzések: árhullám és készültség a Zagyván

A Zagyva-Tarna vízgyűjtőjén az utóbbi öt nap alatt lehullott jelentős mennyiségű csapadék árhullámot idézett elő a Zagyván, emiatt harmadfokú védelmi készültséget kellett elrendelni - közölte a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Kötikövizig) hétfőn az MTI-vel.
2010. szeptember 13. hétfő 13:46 - HírExtra
Öt nap alatt 95,9 milliméter eső esett, a múlt péntek volt a legcsapadékosabb, akkor területi átlagban 62,4 millimétert mértek - tette hozzá Lovas Attila védelemvezető, vízügyi igazgató.
A hétfőn életbe léptetett harmadfokú árvízvédelmi készültség a Zagyva Jászberény és Újszász közötti, valamint a Tápió visszaduzzasztással érintett szakaszára vonatkozik. A védőtöltéseken folyamatos őr- és figyelőszolgálatot működtetnek, és ahol szükség volt rá, szivattyúkkal is felvonultak.

A szakember elmondta: a folyó reggel Jászberény térségében áradt, az árhullám tetőzését a nap folyamán Jászberénynél 400-410, Jászteleknél 570-600 centiméter közötti értéken várják.
Idén már ötödik alkalommal kényszerülnek védekezni az árvizek ellen a folyók mentén - jegyezte meg Lovas Attila.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását