2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kevesebb turista halt meg

A tavalyihoz képest kevesebb embert és hajót kellett megmenteniük a horvát kutató- és mentőszolgálatnak idén augusztus végéig, a múlt évihez képest csaknem a felére csökkent Horvátországban elhunyt magyar állampolgárok száma.
2010. szeptember 13. hétfő 18:20 - HírExtra
Míg tavaly szeptember elejéig összesen kilenc magyar állampolgár hunyt el Horvátországban - többségük valamilyen egészségügyi okból -, addig idén ugyanebben az időszakban öt magyar halt meg - közölte a zágrábi magyar nagykövetség.

Korábbi beszámolók szerint egy férfi úszás közben, ketten pedig búvárkodás során lelték halálukat az Adrián, egy férfi a Drávába fúlt bele, egy idősebb asszony szívinfarktusban halt meg tengerparti nyaralása során.

A fiumei (Rijeka) központú horvát kutató- és mentőszolgálat munkatársai augusztus végéig 310 keresési akció során 775 ember és 156 hajó mentésénél segédkeztek az Adrián. Tengeri balesetekben 15-en vesztették életüket, 45-en sérültek meg és két embert eltűntként tartanak nyilván - közölte az illetékes horvát minisztérium.

A kutató- és mentőszolgálat adatai szerint kilenc búvárt mentettek ki, akik közül öten nem élték túl a merülést, 14 fürdőzőhöz hívták őket segítségül, közülük négyen hunytak el.

Tengeri mentésekre legtöbbször a hajók motorjainak meghibásodása, az elfogyott üzemanyag, zátonyra futás, valamint orvosi segítségkérés miatt volt szükség.

A horvát mentési központ adatai szerint a korábbi évhez képest csökkent a beavatkozások száma, 2009-ben ugyanis 325 esetben 946 embert és 194 hajót mentettek ki, a halálos áldozatok száma pedig 25 volt az Adriai-tengeren.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását