2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb repülőszerencsétlenség történt

Lezuhant Venezuelában az állami Conviasa légitársaság egy belföldi járata, 47 emberrel a fedélzetén - jelentette be a dél-amerikai ország közlekedési és távközlési minisztere, Francisco Jose Garces da Silva.
2010. szeptember 13. hétfő 18:41 - HírExtra
Jelentések szerint a szerencsétlenségnek túlélői is vannak. A Puerto Ordaz városából az északi Margarita-szigetre induló ATR-42-es típusú repülőgép nem sokkal a felszállás után zuhant le, alig tíz kilométerre a repülőtértől.

Az érintett Bolívar szövetségi állam kormányzója a Telesur televíziós hálózatnak nyilatkozva azt mondta, hogy a fedélzeten utazók közül legalább 23 sérültet ápolnak, s többeket kórházba szállítottak.

A halálos áldozatok száma egyelőre nem ismeretes.

Mint Francisco Garces szakminiszter előzőleg a venezuelai VTV közszolgálati televíziónak elmondta, az északkeleti Puerto Ordaz városából a Karib-tengeri Margarita-szigetre induló ATR-42-es típusú repülőgép nem sokkal a felszállás után zuhant vissza a földre, alig tíz kilométerre a repülőtértől.

A szerencsétlenül járt gépen 43 utas és négyfőnyi személyzet tartózkodott. A mentés még zajlik, további részletek egyelőre nem ismeretesek - mondta a miniszter.

Híradások szerint a pilóta elveszítette az ellenőrzését a kétpropelleres gép felett, s ezt jelentette is az irányítótoronynak.

Venezuelában utoljára 2008-ban történt súlyosabb repülőgép-szerencsétlenség. Akkor a Santa Barbara magán légitársaság egyik utasszállító gépe zuhant le egy hegyvidéki térségben, 46 emberrel a fedélzetén, s a balesetet senki sem élte túl.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását