2024. május 18. - Erik, Alexandra

Még mindig gödörben az építőipar

Az építőipari termelés volumene júliusban a kiigazítatlan és a munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint is 4,6 százalékkal csökkent a tavaly júliusihoz képest, 2010 első hét hónapjában a termelés 12,3 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
2010. szeptember 16. csütörtök 10:10 - HírExtra
A közlemény szerint szezonálisan kiigazítva a termelés júliusban 3,5 százalékkal volt magasabb az előző havinál. Júniusban még 2,1 százalékkal kisebb volt a termelés, mint az előző hónapban, májusban. A termelés az idén minden hónapban kisebb volt az egy évvel korábbinál, a legnagyobb visszaesés júniusban volt, akkor a bázishoz képest 19,7 százalékos csökkenést mért a hivatal.

Hasonló volt a helyzet 2009 második félévében is, amikor szintén minden hónapban alacsonyabb volt a termelés, mint az azt megelőző év azonos hónapjaiban.

Az idén júliusban az építőipari termelés folyó áron 159,8 milliárd forint volt, míg júniusban 171,6 milliárd forint. Az év első hét hónapjában a termelés értéke 902,3 milliárd forint volt, míg tavaly az egész évben 1.980 milliárd forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását