2024. június 1. - Tünde

Tovább dagad a szombathelyi mutyiügy?

Újabb hangfelvételt közöl pénteki számában a Népszava a szombathelyi, állításuk szerint korrupciós ügyről; az újabb hanganyagon egy szombathelyi vállalkozó Szakály Gábor és Marton Zsolt fideszes képviselőkhöz kér beajánlást”.
2010. szeptember 17. péntek 07:55 - HírExtra
A Népszava közlése szerint a "beajánló" - aki állítása szerint Szakállyal együtt plakátolt, de Martonnal is jó kapcsolatot ápol - a hangfelvételen azt ecseteli, hogyan lehet nagyot szakítani a közpénzekből. A felvételen csak Árpiként hallható férfi azt mondja a fideszes politikusokról: nem kell félni, elvásik minden. Most négy évig ők lesznek a királyok”. A képviselőknek juttatandó tíz százalékról pedig azt mondja: nem kell aggódni, nem az ő pénzük, hanem a városé.”

A lap csütörtöki számában közölte egy másik hangfelvétel részletét, közlésük szerint ezen az hallható, hogy egy másik építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után ugyancsak 10 százalékot kell visszaadnia” a Fidesz helyi prominenseinek.

Az érintettek cáfolták a lapban leírtakat és feljelentést ígértek az ügyben. A Népszava pénteki számában azt írta: a hangfelvételeket küldő informátornak további anyagai vannak, de azokat a hatóságoknak akarja eljuttatni.

Az MSZP elhiszi

A szocialisták szerint Marton Zsolt és Szakály Gábor "elmúlt két évben hirtelen jött jóléte nem a véletlen és szorgalmas munkájuk eredménye", feljelentést tesznek, és felszólítják a két szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőt, mondjanak le képviselőtestületi tagságukról.

A Népszava egy a birtokába került hangfelvételre hivatkozva csütörtökön azt állította: egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe, az elnyert munka után 10 százalékot kell "visszaadnia" a Fidesz helyi prominenseinek, Marton Zsoltnak és Szakály Gábornak. A lap pénteken újabb cikket közölt, online kiadásának honlapján pedig újabb hangfelvételt tett közzé, amelyen egy szombathelyi vállalkozó a két fideszes képviselőkhöz kér "beajánlást".

Az érintettek cáfoltak, a választási kampányra időzített lejárató akciónak minősítették az ügyet és jelezték, feljelentést tesznek annak kapcsán, hogy közlésük szerint megrendezett hangfelvétellel próbálták hírbe hozni őket. Cáfolt a Savaria Rehab-Team Kft. is, amely a cikk állításával szemben közölte, nem az ő irodájukban vették fel a beszélgetést.

A napvilágra került újabb hangfelvétellel egyértelművé vált, ami az elmúlt hónapokban sejthető volt, és ami tegnap már megerősítést kapott; Marton Zsolt és Szakály Gábor elmúlt két évben hirtelen jött jóléte nem a véletlen és szorgalmas munkájuk eredménye - értékeli ugyanakkor az MTI-hez pénteken reggel eljuttatott közleményében az MSZP szombathelyi szervezete.
Szerintük amikor a baráti körükhöz tartozó személy is arról beszél a hangfelvételen, hogy nem kell aggódnia senkinek, hogy ők jattot kapnak a felújítási pénzekből, mivel nem az ő pénzük, hanem a városé, "nem nehéz elképzelnünk, milyen magas szintre emelték a város vagyonának lenyúlását".

Elkeserítő, hogy a tisztességesen, évtizedek óta a városért dolgozó Savaria Rehab-Team munkatársai mögé próbálnak elbújni, miközben az általuk odatett Veres Zoltán, aki központi figurája a Fidesz-tized beszedésének, eltűnik csütörtök reggel, nem megy be dolgozni - írják.
A hangfelvételen az MSZP-sek szerint egyértelműen felismerhető Horváth Árpád hangja, aki Marton és Szakály baráti köréhez tartozik, "aki bútorokat hoz be Oberwartból a +Szakinak+, vagy éppen velük együtt plakátol".

Marton Zsolt és Szakály Gábor érdemtelenné váltak arra, hogy városunk képviselői legyenek, ezért – bár ez már csak formális – felszólítjuk őket, hogy mondjanak le képviselőtestületi tagságukról - tudatják, hozzátéve: felszólítják Ágh Pétert, a Fidesz városi szervezetének elnökét, döntse el, megérdemli-e a város, hogy az érintett két politikus kompenzációs listáról önkormányzati képviselővé váljon október 3-át követően.

Közlik azt is, vesztegetés alapos gyanúja miatt feljelentést tesznek a városi ügyészségen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását