2024. május 18. - Erik, Alexandra

Botrány az építőiparban?

Pesty László, a Pesty Fekete Doboz főszerkesztője szerint egy osztrák társaság 1,3 millió eurót fizetett egy a XIII. kerületi főépítészhez köthető cégnek az Árpád híd pesti hídfőjénél található Erste-székház építési engedélyeinek megszerzéséért.
2010. szeptember 17. péntek 18:39 - HírExtra
Pesty László dokumentumfilmes egy az MTI-hez pénteken eljuttatott, de az interneten is hozzáférhető videófelvételen fejti ki állításait olyan cégkivonatokra és "más bizonyító erejű dokumentumokra" hivatkozva, amelyeket elmondása alapján egy ismeretlen "jóakarója" jutatott el hozzá.

A XIII. kerületi főépítészhez, Fegyverneki Sándorhoz köthető Letzbor Hungária Kft. 1 millió 286 ezer forintot - jelenlegi árfolyamon számolva mintegy 360 millió forintot - kapott a társaság osztrák tulajdonosának számító Letzbor Bau-Engineering GmbH-tól a 2006-ban épült angyalföldi Erste-székház építési engedélyének megszerzéséért - emeli ki Pesty László a felvételen.

Hozzáteszi: a Letzbor Hungária Kft. a XIII. kerületi főépítész lakásán van bejegyezve, a cég ügyvezetője kezdetben Fegyverneki Sándor, a későbbiekben pedig felesége volt.

A felvételen elhangzik még továbbá, hogy a Legfelsőbb Bíróság (LB) 2009. szeptember 9-én hozott döntése értelmében jelenleg nem tekinthető jogerősnek az Erste-székház használatbavételi engedélye, ami alapján akár be is lehetne zárni a bank épületét.

Pesty László - mint honlapján olvasható - 2006 nyarán Tarlós István független, de a Fidesz támogatását élvező főpolgármester kampányfőnöke lett. A nevéhez kötődő Fekete Doboz, "az első videószamizdat" - mint a honlapon szerepel - 1988 tavaszán jött létre, és szoros kapcsolatot ápolt az illegális körülmények között tevékenykedő demokratikus ellenzékkel.

Olyan eseményeket dokumentáltak, melyeken a hivatalos pártállami média meg sem jelenhetett, így ezek a felvételek váltak a rendszerváltást megelőző ellenzéki mozgolódás egyetlen kordokumentumává.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását