2024. május 18. - Erik, Alexandra

Választási mozgolódás szó szerint?

Két zalai kistelepülésen jelentősen megnőtt az utóbbi hetekben az állandó bejelentett lakcímmel rendelkezők száma - tájékoztatta a területi választási iroda csütörtökön az MTI-t.
2010. szeptember 30. csütörtök 11:10 - HírExtra
Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettese elmondta: Lendvajakabfa és Sénye települések körjegyzői jelezték, hogy nagy mértékben emelkedett az állandó lakosok száma. Csupán tájékoztatást kaptak erről, konkrét beadványt, kifogást eddig senki nem terjesztett elő.

Hangsúlyozta: az adott beadvány tartalmától függ, vizsgálhatják-e egyáltalán, hogy a választási eredmény manipulálása húzódik-e meg a nagy számú lakcímbejelentés mögött. Az önmagában ugyanis nem kifogásolható, ha emelkedik egy település lélekszáma.

A zalaszentlászlói körjegyzőség - ahová Sénye is tartozik - az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az elmúlt időszakban 50 százalékkal nőtt meg a bejelentett állandó lakosok száma. A 38 választásra jogosult polgár mellé az utóbbi mintegy két hónapban 19 új lakcímbejelentést regisztráltak a kistelepülésen. A vasárnapi önkormányzati választásokon a faluban két független polgármesterjelölt indul, akik rokonai is egymásnak.

A Zalai Hírlap arról számolt be, hogy a rédicsi körjegyzőséghez tartozó Lendvajakabfán januárban még csak 28-an éltek, de a közelmúltban 11 új állandó lakos jelentkezett be a faluba. A lap információja szerint az újonnan beköltözők mindegyike ugyanabba a lakásba jelentkezett be. A településen szintén két független polgármesterjelölt méreti meg magát a vasárnapi voksoláson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását