2024. május 17. - Paszkál

Felújítják a záhonyi Tisza-hidat

Felújítják a záhonyi Tisza-hidat, s emiatt november 15-ig átkelési várakozásra kell számítani a magyar-ukrán határállomáson.
2010. október 3. vasárnap 08:41 - HírExtra
A híd terhelésének csökkentése érdekében az átkelőhelyen a felújítás végéig a személyforgalmi sávokon 3,5 tonnás súlykorlátozás vezetnek be, a buszforgalmat pedig a teherforgalmi sávokra irányítják - mondta Fülöp Gergely.

A rendőr százados tájékoztatása szerint október 5-én 7 órától 19 óráig a teherforgalom ki- és beléptetése egy sávon, várakoztatva történik majd, míg a személyforgalmat a szokott sávokon ellenőrzik. Október 6-án 7 és 19 óra között a személyforgalom ki- és beléptetése a teherforgalmi sávokon lesz, illetve az Ukrajna felőli személyforgalmi sávon történik. A további munkálatok miatti határátkelési ütemezésekről az egyeztetéseket követően ad majd tájékoztatást a szabolcsi főkapitányság - tette hozzá a szóvivő.

A munkálatok befejezéséig - amelyet a Magyar Közút Zrt. és az Ukrán Közútkezelő közösen végez - a záhony-csapi határállomáson a várakozási idő növekedésére kell számítani, ezért a rendőrség a teherfuvarozók megértését kéri. A személyforgalomban utazóknak pedig a többi magyar-ukrán határállomást ajánlja, így a folyamatosan nyitva tartó beregsurány-asztélyi és a tiszabecs-tiszaújlaki, valamint a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabás-mezőkaszonyi, illetve a 8 és 16 óra között nyitva tartó lónya-haranglábi átkelőhelyet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását