2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ismét jár a csepeli HÉV

Szerdán délután fél háromkor ismét forgalomba álltak az éjszakai kábelrongálás miatt leállított csepeli HÉV-járatok.
2010. október 6. szerda 16:31 - HírExtra
A BKV Zrt. az MTI-hez eljutatott közleményében hangsúlyozza: a vonatok az eredeti menetrendtől eltérően, 10 percenként járnak a csúcsidőszakban, a járatok kiegészítő pótlásaként pedig pótló autóbuszok közlekednek a Boráros tér és a csepeli Szent Imre tér között.

A közlekedési vállalat szerint a menetrend végleges helyreállításáig még lehet fennakadás a forgalomban, amiért az utasok türelmét kérik.

A forgalomleállás előzménye, hogy szerdára virradó éjjel a csepeli és a szentendrei HÉV-vonalon is ellopták, vagy megrongálták a kábeleket. Ennek következtében mintegy 8 millió forintos kára keletkezett a BKV-nak, de a helyreállítás további 15 millió forintba kerül - közölte a társaság.
Az éjszaka folyamán a tettesek a felső vezetéket tartó oszlopon vezetett kábelek burkoló szerkezetét kitörték és a kábeleket elvágták. Emiatt zárlat keletkezett, a kábelszakaszoló szekrények berobbantak és kiégtek.

A csepeli HÉV üzemkezdet óta nem járt, az egész vonalon pótlóbuszok szállították az utasokat.
A BKV összesítése szerint 2007 óta a HÉV ágazatban több mint 160 rongálás történt, átlagosan közel 3 millió forint értékben. De volt már olyan eset is, amikor egyetlen alkalommal mintegy 30 millió forint kárt okoztak a tolvajok. A villamos és troli ágazatban csupán ebben az évben már elérte a 130 millió forintot az eltulajdonított vezetékek értéke.

Az esetek felderítése érdekében a BKV együttműködik a rendőrséggel, megelőzésül pedig éjszakánként "kémvillamosokkal" is ellenőrzi területeit a BKV.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását